soda p

doctor, maar dan andus

soda p random header image

15 jaar!

April 10th, 2009 · 2 Comments

Het is vandaag precies 15 jaar (!) geleden dat ik met Jeremy tijdens een voorronde voor Beeckesteijnpop in het Witte Theater stond. Het was ook mijn eerste ‘echte’ optreden. Samen met Misha Ooteman en David Van Der Lely stonden we als Archaïc Angels op de bill, een bandnaam die we gelukkig daarna snel hebben laten vallen. Dat jaar stonden we niet op Beeckesteijn, maar ik geloof dat we wel een eervolle vermelding kregen in het juryrapport.

Op dat moment heetten we dus nog geen Soda P, of Soda Pop, vooral ook omdat Aldert toen nog niet in the picture was. Misha, David en ik zijn doorgegaan als Junius en Soda Pop ontstond ergens die zomer. Aldert en Jeremy skeelden samen en speelden ze wat Green Day en 88 Fingers Louie liedjes, voor we met zijn drieen Soda Pop startten.

Deze zomer hebben we het plan een 15 Jaar Soda P Show te doen, waar jij, ja jij, een setlist mag samen stellen uit al onze oude releases. Daar bovenop zullen we ook een aantal nooit opgenomen nummers – crappy oefenruimte takes – online zetten.

“So watch this space!” zeggen we dan.

15 jaar…

Joost P

Tags: Live · News

2 responses so far ↓

 • 1 Martin // Apr 10, 2009 at 3:08 pm

  Heren van ‘t goede Soda P leven,
  Van harte gefeliciteerd met 15 jaar een eigen geluid bouwen. Hoop dat het jubel jaar mooie momentjes en muziek mag voortbrengen en ik ga eens klooien met een fijne set.

  Zat niet al te lang geleden weer naar Battle Conditions te luisteren. Da’s ‘t nummer geweest waar ik van dacht ‘dope band’. Geloof ik ‘t LVC met den Hagedis. Good times. Good times.

 • 2 Jeremy P // Apr 12, 2009 at 8:59 am

  Last Moment Poets zat nog tussen AA en Soda P.
  En 15 jaar doen weinig bands in de NL indie hoek ons na. Ja, Bettie Serveert en The Ex. Lawn misschien.

Leave a Comment