soda p

doctor, maar dan andus

soda p random header image

Soda P, legalize it!

January 8th, 2010 · 2 Comments

Zo, al onze nummers zijn overgezet naar een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Nederland License. Vanaf heden mag je al onze liedjes vrijelijk verspreiden, remixen, downloaden en uploaden. Als je er maar niks commercieels mee doet want omdat al onze oude nummers aangemeld zijn bij de Buma blijven zij het laatste woord houden helaas. En ook is deze overzetting tijdelijk, tot 23 augustus 2010. Hopelijk is de pilot van CC en Buma succesvol zodat onze oude nummers ook na die tijd gewoon vrijelijk beschikbaar blijven.

Alle nummers die we vanaf nu gaan releasen brengen we wel meteen uit onder een CC licentie en melden we niet meer aan bij de Buma. Wat wij creëren is van ons, niet van de Buma. Wij willen dan ook zelf de licentiëring van onze liedjes bepalen en dat niet uit handen geven aan een organisatie die achter de feiten aanloopt en meer de belangen van platenmaatschappijen en grote artiesten behartigt dan die van de onafhankelijke bands en artiesten.

Dus knal die torrents maar op het net, zet je Soulseek maar aan of zet mp3’tjes van onze nummers op je blog, het mag en voor ons is elke download of upload een blijk van waardering voor wat we doen. Ons eerste goede voornemen voor 2010 hebben we gerealiseerd, nu de tweede nog: een nieuwe plaat uitbrengen.

Jeremy P

Tags: News

2 responses so far ↓

  • 1 Lou Zeur // Jan 8, 2010 at 3:07 pm

    Mooi! Ik ga gelijk hits the city opzetten en meezingen zonder royalties te betalen.

  • 2 Martin // Jan 9, 2010 at 5:31 pm

    Spannende ontwikkelingen.
    En mooi; zo kom ik dan toch eens aan alle nummers van de 7″inch!

Leave a Comment