soda p

doctor, maar dan andus

soda p random header image

Plexi

January 17th, 2009 · 1 Comment

M’n laatste aanwinst is een Plexi. Als in Marshall Plexi, oftewel de Marshalls met plexiglazen aansluitpaneeltjes (tegenwoordig zijn die steevast van geborsteld aluminium). Maar het is geen Marshall. Nee, het is er een van mijn lievelingsmerk uit Holland: London City!

Een ouwe DEA100 dus, een grijze.  Marshall Plexi’s zijn onbetaalbaar, zelfs de reissues kosten tweedehands bijna 3x zo veel als wat ik voor deze London City heb betaald. En hoe het klinkt? Ja, als London City, in mijn oren dus goed. Zeer goed. Fantastisch. En re-te-hard.
Nu nog de bijbehorende kast erbij. Maar die zijn best zeldzaam. De OCCII heeft er een staan. Met top ook. Marktplaats maar weer in de gaten houden, zo kwam ik deze ook tegen. In ene stond ie er op, gelijk gebeld, heengereden en in de achterbak gegooid terwijl de verkoper aan de telefoon aan diverse mensen nee stond te verkopen.
Wat een apparaat… Bijna 40 jaar oud, volledig origineel, zelfs de Bulgin aansluiting zit er nog op.

Flightcase bestellen en dan kan ie mee. 6 februari in de ACU misschien al. Moet ‘m nog wel even goed testen, de verkoper liet ‘m namelijk even onbelast draaien en dat was bijna einde verhaal, dat werd een verlaat vuurwerkfestijntje. Maar hij deed het nog, pfieuw, waarschijnlijk alleen wat stof en zooi wat nu weggebrand is.
De groene London City (DEA130) ligt inmiddels ontzettend dwars. Na een kapotte zekering is er een soort domino-effect ingetreden. De eindtrafo (min of meer de ziel van de versterker) begaf het op een gegeven moment en is vervangen. De versterker klinkt nu dus eeehhhmmm ontzield. Maar ik heb nu dus een goeie backup. Is dat ook weer opgelost. Die ouwe zooi ook, het is toch wel een beetje een risico.

Jeremy P

Tags: MumboJumbo

1 response so far ↓

  • 1 Joost P // Feb 6, 2009 at 12:19 pm

    London Shitty;)

Leave a Comment